torsdag, juni 15, 2006

Kanonprat og Carola


Nå har den ene av Svartlienbeboerne, altså Marianne, arbeidet en hel uke i strekk som guide på det kjære kanontårnet på Austrått Fort. Jeg har med andre ord fortalt de samme vitsene en uke i strekk. Jeg har snakket om granater, karduser, rekylbrønner, fordelingsanlegg, aggregat, vannbasseng og tvillingskipene Gneisnau og Scharnhorst (spør meg hvis det er noe dere lurer på) som en platespiller med hakk i. Og det er kanskje dette som har begynt å bekymre meg en smule. Jeg begynner nemlig å bli alvorlig redd for at jeg er i ferd med å bli en kanon-nerd.

Kanon-nerder er en rase som dukker opp hver sommer og de har selvfølgelig også vært her allerede i år. Da den ene tok bilde av meg inni kanonen og uttalte "Damer i kanontårn. Kan det bli bedre?" må jeg ærlig innrømme at jeg ble litt bekymret for hva han hadde tenkt å bruke bildet til. Hvis noen kommer over et bilde av meg i kanonen på en snuskete internettside håper jeg inderlig at dere sier ifra.

Til tross for at de fleste kanon-nerdene er gutter hjelper dette lite siden de ikke akkurat er de mest attraktive guttene på planeten. Kanontårn er altså ikke et bra sjekkested.
Jeg er med andre ord glad for at jeg snart skal ha en fridag siden det kan se ut til at jeg er i ferd med å gå over til den mørke siden og bli en kanon-nerd. Hvis dette skulle skje, regner jeg med at jeg kommer til å forbli singel svært lenge.

Jeg kan forresten bringe en gladnyhet også. Jeg har nemlig funnet min egen "Carola-vifte" i form av lufteanlegget i bilen jeg freser rundt i for tiden. Den gir akkurat passe mengde motvind og kan selvfølgelig kombineres med Carola i cd-spilleren.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Bring veldig gjerne vifteanlegget til Svartlien. Ser for meg underholdning ut i de små nattetimer (eller noe sånt). Bra bokstavrim også Øvregaard!

Anonym sa...

Jeg vil også finne en vifte som jeg kan ha mens marthe er på ferie...hehe. Så flott at du har planlagt avvenningsprogram allerede Anniken! Å Marianne, om du merker at du starter å kjenne en tiltrekning til disse kanonnerdene, så sett deg ned å send en epost til oss om hva vi skal se etter til deg på byen! Så får du tenkt gjennom hva du egentlig liker

Anonym sa...

Jeg sier det bare...kanonporno er virkelighet. Ut i fra mine øyne ser det ut som vi har med en 88mm kanon å gjøre med her. Prima vare. Sikkert mange i asia som blir ville av begeistring for dette marianne.

Anonym sa...

Det viser hvor mye du kan om kanoner Jørgen.... 88 mm er en fornærmelse..

Øystein, the kanonnerd. And googlenerd

Marianne sa...

88 mm? Nei, nei, nei Jørgen. Kaliberet er faktisk 283 mm. Det finnes to kanoner som har større kaliber enn denne i Norge, men siden den har tre løp er den den mest slagkraftige. (Og der var jeg i gang igjen...) Tror jeg skal starte på den mailen med det samme jeg Andrea :) Og øverst på lista over egenskaper er det at han ikke må være interessert i tysk våpenteknikk fra 1930-tallet.

Øystein Jorem sa...

faen... der røyk jeg....